200g urda sarata
50g branza dulce de vaci
200ml lapte
2 linguri unt
2 linguri faina
1 lingura pesmet
5 oua
150 ml smantana
o gramajoara ierburi de sezon ( spanac, loboda, macris, salata verde, ceapa verde)
sare,
piper
50g branza dulce de vaci
200ml lapte
2 linguri unt
2 linguri faina
1 lingura pesmet
5 oua
150 ml smantana
o gramajoara ierburi de sezon ( spanac, loboda, macris, salata verde, ceapa verde)
sare,
piper
Preparare:
Puneti la fiert laptele, untul si sarea. Cand laptele clocoteste, adaugati faina amestecand mereu, pt. a nu se forma cocoloase. Luati vasul de pe foc, lasati compozitia 10 minute la racit si apoi adaugati urda ( eu am pus telemea ca nu am avut urda) si branza rase, ouale batute putin, ierburile tocate fin si smantana.
Puneti compozitia in castronele ( doua sau patru, nu in forme asa mici cum le-am pus eu pt. ca dupa coacere se lasa si nu prea mai ramane miez) unse cu unt si si tapetate cu pesmet. Le dati la cuptor pt. aproximativ 45min la foc mic. ( sau asezati castroanele intr-un vas mai mare cu apa, la bain-marie, la fiert, la foc potrivit. )
Puneti compozitia in castronele ( doua sau patru, nu in forme asa mici cum le-am pus eu pt. ca dupa coacere se lasa si nu prea mai ramane miez) unse cu unt si si tapetate cu pesmet. Le dati la cuptor pt. aproximativ 45min la foc mic. ( sau asezati castroanele intr-un vas mai mare cu apa, la bain-marie, la fiert, la foc potrivit. )
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa
Complexitate: redusa
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu