Copanele de pui cu sunca afumata


4 bucati de copane de pui (partea de sus)
1 lingurita de sare
1/4 lingurita de piper
150g de sunca afumatafeliata
Garnituri:
5-6 cartofi mari
2 lingurite de sare
1 lingurita de piper
2 linguri de unt topit sau ulei

Preparare:

1.Incalzeste cuptorul la 200 de grade C.Presara bucatelele de pui cu sare si piper.
2.Infasoara fiecare bucata de pui intr-o felie de sunca.Asaza puiul intr-un vas termo-rezistent,destul de mare ca sa incapa si cartofii.
3.Curata si spala cartofii bine.Usuca-i intr-un seret de bucatarie.Taie-i pe jumatate in lungime si apoi din nou in lungime
4.Asaza bucatelele de cartofi printre copanelele de pui sau pe marginea vasului
5.Unge cartofii cu ulei sa cu unt si presara sare si piper peste ei
6.Asaza vasul in mijlocul cuptorului incins.Lasa puiul si cartofi sa se rumeneasca timp de 45 de minute.

Mentiuni:

ies cam 4 portii
Timp Preparare: 1 h 40 '
Complexitate: medie

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu