Marinata pentru Carnea de Vitel


Pentru 1 kg carne avem nevoie de:

-1 pahar(250 ml) otet de vin
-3 linguri vin alb sec
-2-3 frunze de dafin
-10 boabe de piper
-intre 10-20 boabe de ienupar (se gasesc la plafar)

Preparare:

Carnea slaba de vitel se impaneaza cu slanina (vezi metoda de impanare cu slanina) si se pune intr-un vas inalt.

Otetul se da in clocot, se adauga vinul, condimentele si se toarna marinata asa fierbinte peste carne.

Dupa ce se raceste, se lasa la frigider 3-4 zile

Mentiuni:

Frecarea carnii cu condimente, la putin timp inainte de a o pune in tava, nu da rezultatele scontate.

Carnea ar trebui sa stea intr-o marinata (bait) pregatita corespunzator cel putin cateva ore, ba chiar 4-5 zile, dupa spusele specialistilor, intr-o camara rece sau in frigider.

Atunci devine fragada, pufoasa si aromata, iar dupa preparare, va fi cu siguranta, zemoasa si gustoasa.
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa

Imagini Preparare:


  • Marinata pentru Carnea de Vitel - Foto 1

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu