Pentru 1 kg carne avem nevoie de:
-1 pahar(250 ml) otet de vin
-3 linguri vin alb sec
-2-3 frunze de dafin
-10 boabe de piper
-intre 10-20 boabe de ienupar (se gasesc la plafar)
-1 pahar(250 ml) otet de vin
-3 linguri vin alb sec
-2-3 frunze de dafin
-10 boabe de piper
-intre 10-20 boabe de ienupar (se gasesc la plafar)
Preparare:
Carnea slaba de vitel se impaneaza cu slanina (vezi metoda de impanare cu slanina) si se pune intr-un vas inalt.
Otetul se da in clocot, se adauga vinul, condimentele si se toarna marinata asa fierbinte peste carne.
Dupa ce se raceste, se lasa la frigider 3-4 zile
Otetul se da in clocot, se adauga vinul, condimentele si se toarna marinata asa fierbinte peste carne.
Dupa ce se raceste, se lasa la frigider 3-4 zile
Mentiuni:
Frecarea carnii cu condimente, la putin timp inainte de a o pune in tava, nu da rezultatele scontate.
Carnea ar trebui sa stea intr-o marinata (bait) pregatita corespunzator cel putin cateva ore, ba chiar 4-5 zile, dupa spusele specialistilor, intr-o camara rece sau in frigider.
Atunci devine fragada, pufoasa si aromata, iar dupa preparare, va fi cu siguranta, zemoasa si gustoasa.
Carnea ar trebui sa stea intr-o marinata (bait) pregatita corespunzator cel putin cateva ore, ba chiar 4-5 zile, dupa spusele specialistilor, intr-o camara rece sau in frigider.
Atunci devine fragada, pufoasa si aromata, iar dupa preparare, va fi cu siguranta, zemoasa si gustoasa.
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa
Complexitate: redusa
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu